Prime Penguin växer med två norska TPL-partners

oktober 10, 2019 Logistik

Prime Penguins grundare Joakim von Oldenskiöld och Mikael Johansson. Foto: privat

Prisbelönta svenska startupföretaget  Prime Penguin har tecknat partnerskap med två utvalda TPL-bolag på den norska marknaden, som anslutit sig till plattformen nu i oktober.

Prime Penguin vill med sin molnlösning hjälpa e-handlare att outsourca sin logistik på ett enkelt sätt – men med full digital kontroll. Lösningen bygger på att Prime Penguin kopplar upp sig mot dels olika tredjepartslogistiker som söker nya kunduppdrag, och dels mot de stora, globala e-handelsplattformarna, som Magento, Shopify och Woocommerce.

De nu anslutna norska TPL-bolagen har en god geografisk placering med ett huvudfokus på Oslo-området, där också den största efterfrågan finns. Den totala omsättningen för den norska e-handelsmarknaden beräknas växa kraftigt de närmaste åren, med drygt 8 procents årlig tillväxt.

“Efterfrågan för den norska marknaden har varit stor från såväl svenska som utländska e-handlare.” skriver Prime Penguin i ett pressmeddelande.

Norge är en något speciell marknad i och med att landet inte är med i EU och fördelarna med ett lokalt lager kan därför positivt överväga vid tull och momsfrågor, vilket troligen spär på efterfrågan, enligt Prime Penguin.

Ett ökat krav på snabba och miljömedvetna leveranser är ytterligare en faktor som lockar utländska e-butiker att etablera ett lokalt lager på den norska marknaden. Flertalet norska e-butiker har dessutom kommit igång med Prime Penguin på den senaste tiden, vilket naturligt skapat en efterfrågan för lokal logistik i Norge.