Wilfast och NRP bygger Martin & Serveras Norrköpingslager

november 19, 2019 Lager , Logistiklägen
Wilfast och NRP bygger Martin & Serveras Norrköpingslager

Nu bygger Martin&Servera nytt i Norrköping. Foto Wilfast.

Wilfast har tillsammans med Ness, Risan & Partners (NRP), fått i uppdrag av Martin & Servera att bygga och förvalta deras nya lager på drygt 30 000 kvadratmeter i Herstadberg i Norrköping.

– Martin & Servera har valt att upphandla tomtmark på egen hand, och sedan gått ut på marknaden och frågat efter det bästa erbjudandet och samtidigt överlåtit marken till projektutvecklaren. På så sätt får de en modern och skräddarsydd logistikfastighet till förmånliga hyresvillkor, kommenterar Nils Rydh, projektansvarig på Wilfast.

I april 2017 tecknade Martin&Servera en markoption med Norrköpings kommun om en tomt i Herstadsberg, strax norr om det befintliga lagret, och nu har Wilfast och NRP fått i uppdrag att bygga och förvalta ett nytt, 30 000 kvm stort lager på platsen.

– Vi är vi väldigt glada och stolta över att ha fått förtroendet att driva hela det här byggprojektet. Att vi redan har en relation med Martin & Servera och en god förståelse för deras verksamhet är naturligtvis en fördel för att kunna driva projektet rationellt och effektivt. Men avgörande för att vi fått uppdraget har varit att vi är ett bra team med olika kompetenser som tillsammans kunnat erbjuda en attraktiv totallösning, säger Nils Rydh.

Umeå, Enköping – och nu Norrköping

Nils Rydh, projektansvarig, Wilfast. Foto Wilfast.

I januari 2017 flyttade livsmedelsgrossisten Martin & Servera in i ett nytt, 36 000 kvm stort klimatsmart lager i Enköping, som ersatte två tidigare lager, i Årsta respektive Västerås, och Martin & Servera gick därigenom från ett logistiksystem med fem lager till en med fyra.  De fyra orter man valde är Halmstad, Umeå, Enköping och Norrköping. I Umeå stod ett nytt lager klart 2016, i Enköping flyttade man in i början av 2017 – och nu är det alltså dags att bygga nytt i Norrköping. 

– Det har varit väldigt viktigt för oss att bygga i just Norrköping – dels för att det är ett bra logistiskt läge, men också för att vi vill behålla och bygga vidare på all den kompetens som finns hos medarbetarna i vårt nuvarande lager i Norrköping, kommenterar Stefan Bergström Hedmark, vd för Martin & Servera Logistik AB.

– Vi har sedan tidigare en god relation med Wilfast som förvaltare, så vi vet att de förstår vår, faktiskt ganska komplexa, verksamhet. Vi ställer krav på lyhördhet och engagemang genom både byggprojekt och förvaltning, något som Wilfast levererar.

Norrköpingslagret kommer att försörja den södra delen av Storstockholm, Östergötland, Södermanland samt delar av Småland och beräknas stå färdigt för inflyttning i slutet av 2021.