Kritik mot Postnords aviserade avgiftshöjningar

augusti 24, 2018 Åsikt , E-handel , Logistik

Svensk digital handel är starkt kritiska till att Postnord med kort varsel höjer priserna på e-handelsrelaterade paketleveranser i samband med årets julhandel. – Den bristande framförhållningen och avsaknaden av dialog är anmärkningsvärd, kommenterar Svensk digital handels vd Per Ljungberg, tidigare kommunikationschef på Postnord.

Enligt uppgifter i media har Postnord i dagarna skickat ut information till sina kunder om att de i samband med årets julhandel inför ett så kallat kapacitetstillägg för vissa e-handelsrelaterade pakettjänster. Medlemsföretag i Svensk digital handel uppgav på tisdagen att de ännu inte nåtts av något utskick.

– PostNord kan knappast ha kommit på först nu i sommar att årets julhandel blir utmanande för dem. Förra årets kraftiga volymökning och bristande leveranskvalitet är ju välkända sedan länge. De har ju också omfattande statistisk om hur julhandeln på nätet utvecklats de senaste tio åren. Rimligen borde de ha inlett dialogen med e-handelsföretagen om åtgärder för att klara jultrafiken och eventuella prisjusteringar redan tidigt i våras, kommenterar Per Ljungberg.