Postnord höjer priserna under julhandeln

augusti 21, 2018 E-handel , Logistik , Transport

Svensk-danska postjätten Postnord höjer nu priserna inför såväl julen som Black Friday, det rapporterar sajten e-handel.se som har läst ett brev från Postnord till sina e-handelskunder. Postnord kommer att införa ett kapacitetstillägg för att kompensera sig för arbetstoppen.

Prisjusteringen gäller endast vissa tjänster. Prisjusteringen gäller enligt e-handelssajten endast 15 november till 31 december. Postnord motiverar beslutet med att ingen verksamhet går att dimensionera för en extrem högsäsong, och företaget betonar att det är vanligt förekommande med liknande prisjusteringar i andra branscher och länder.

Prisjusteringen innebär en ökad kostnad om fyra kronor per kolli för tjänster som MyPack Collect, MyPack Home, Return Drop Off och Return Pickup.

Postnord lyfter i sitt utskick fram flera åtgärder som ska tas till inför årets julhandel. Bolaget planerar bland annat att hyra in extra lastbilar och chaufförer, något som med anledning av bristen på chaufförer uppges vara extra svårt under den aktuella perioden.


Läs mer