Nytt avtal ger nya arbetstillfällen på Alwex

augusti 27, 2018 Arbetsmarknad , Lager , Logistik , Logistiklägen
Nytt avtal ger nya arbetstillfällen på Alwex

Nyligen presenterade Alwex att man förlängt sitt avtal med byggvarukedjan Byggmax. Nu står det klart att man även tecknat avtal med Vitamin Well, vilket innebär att företaget behöver nyanställa 15-20 personer. 

Billy Ydefjäll är vd för Alwex Lager & Logistik. Foto: Jonas Ljungdahl

Vitamin Well har under våren sett över lokalisering av deras lager och har gjort en översyn av potentiella samarbetsparters. 

– Vi valde Alwex dels på grund av deras branscherfarenhet inom livsmedelslogistik, men också med den geografiska placeringen. I och med att leverantörer finns på många ställen i Europa är Växjö en bra ingång till Sverige samt att det finns en integrerad container- och tåglösning som ger en flexibilitet över tid, kommenterar Harold Op het Veld, Head of Supply Chain, Vitamin Well.

Alwex räknar med att det nya avtalet med Vitamin Well, som är skrivet på 3 år, leder till mellan 15 och 20 nya arbetstillfällen.

– Vi kommer tillsammans med vår partner InPeople att omgående gå ut och söka lagerpersonal. Det känns inspirerande att vi nu fyllt lagret och tryggat sysselsättningen för all vår personal, samtidigt som vi får möjlighet att förstärka organisationen med fler personer.

För Växjö kommun är avtalet och det medföljande behovet av rekryteringar en välkommen nyhet.

– Vi välkomnar Vitamin Well till Växjö och är oerhört glada över att ett så snabbt växande företag beslutar sig för att förlägga sitt lager här. Genom samarbetet med Alwex Lager & Logistik skapas flera nya arbetstillfällen och Växjös position som ett starkt och växande nav för lager och logistik i södra Sverige befästs, kommenterar Anna Tenje, kommunstyrelsens ordförande.