SLP förvärvar lager i Landskrona

SLP förvärvar lager i Landskrona

SLP har förvärvat fastigheten Timglaset 2 i Landskrona, som är uthyrd till Unisport. Foto SLP

Swedish Logistic Property, SLP, hänger på Landskrona-hypen och förvärvar ett Unisports lager i Landskrona. Läget har seglat upp som en het etableringsort för ny logistik och SLP hoppas på fler förvärv i Landskrona framöver. 

Byggnaden är cirka 3 000 kvm stor och fullt uthyrd till Unisport Scandinavia, en aktörer inom sportanläggningar, aktivitetsytor och utrustning i Norden.

– Vi har sedan starten av SLP tittat på Landskrona och är glada över att nu ha förvärvat en fastighet med ett bra läge och potential nära E6. Vi får många förfrågningar om Landskrona från befintliga och potentiella hyresgäster och hoppas därför att vi kommer att kunna genomföra ytterligare förvärv i Landskrona framöver, säger kommenterar SLPs styrelseordförande Peter Strand .

Skåne står för den största tillväxten av nya logistikytor under 2020 med närmar 200 000 kvm tillkommande ytor. Landskrona är en het uppstickare med två större logistiketableringar under 2020. Dels bygger Logicenters 24 000 kvm där hälften byggs på spekulation, och halva ytan är uthyrd till Thomas Cook, och dels bygger nya CH Square ett 20 000 kvm stort lager för e-handlaren Na-kd.

– Landskrona var svalt i flera år, trots att DSV har en stor anläggning där. Men nu är tomterna slut, säger Christian Berglund på SLP.

Den starka tillväxten hotas dock av bristen på elkapacitet i Skåneregionen, och bland annat har förpackningsföretaget Ecoleans expansionsplaner i Landskrona stött på patrull på grund av detta.

Text  Hilda Hultén.

RELATERAT

Läs mer om logistikbyggen i Sverige under 2020 här: Byggyra för Logistik i Skåne

Läs mer om Landskronas tillväxt, elbrist och utvecklingsplaner här: Landskrona jobbar för järnvägstunnel