PSRS skaffar Malmölager – “Siktet inställt på Danmark”

Malmö är ett naturligt läge för vår planerade expansion till Danmark, säger Linus Näsström. Foto PSRS

Snabbväxaren PSRS Solutions i Norrköping, skaffar nu sin sjätte terminal för palllagring i Sverige, när man i oktober flyttar in på Borrgatan i Malmö. “Det är ett strategiskt läge för vår kommande satsning på Danmark” säger vd Linus Näsström. 

Tomgodshantering tycks vara en lukrativ bransch, åtminstone om man heter PSRS Solutions. Företaget grundades 2012 och har på några år byggt upp ett lagernätverk på sex orter och en omsättning på över 100 miljoner (2017). Bolaget ägs av grundarna Linus Näsström och Andreas Lagerbäck och basen finns i  i Norrköping. 

– Första året omsatte vi sju miljoner kronor, andra året 14, tredje året 25 och förra året 62. År 2017 omsatte vi 102 miljoner, berättar Linus Näsström, vd på PSRS Solutions.

Kunderna är allt från partihandlare och grossistföretag till butikskedjor, livsmedelsbranschen och tillverkningsindustrin, och vid månadsskiftet öppnade PSRS sitt sjätte lager i Sverige, på Borrgatan 25 i Malmö.

– Det är ett 800 kvm stort lager med 4 000 kvm tomt. Malmö är ett naturligt steg, dels för att förbättra vår returlogistik och minska transportsträckorna till våra befintliga kunder i regionen. Tidigare har vi dragit pallarna till vår terminal i Falkenberg, men det är inte miljömässigt hållbart.

Men det är också en strategisk placering för  PSRS planerade expansion in i Danmark, berättar Linus Näsström.

– Vi vår i Danmark för två veckor sedan och har redan träffat de flesta större aktörerna där, så vi hoppas att få igång ett samarbete med åtminstone någon av dem inom kort.

Förutom Norrköping har PSRS terminaler i Falkenberg, Umeå, Göteborg, Enköping och nu Malmö, men terminal nummer sju kommer etableras innan årsskiftet, lovar Linus Näsström.

– Vi tittar på flera olika möjligheter, två ligger i större städer och en i en mindre stad.

Av Hilda Hultén


Läs mer