LC bygger åt Continental Däck i Borås

oktober 2, 2018 Fastigheter , Lager , Logistiklägen
LC bygger åt Continental Däck i Borås

Continental Däck Sverige flyttar till Viared, där Logistic Contractor kommer att bygga och utveckla en logistikanläggning om cirka 21 000 kvm.

Continental AG är ett av världens största däckföretag och finns representerat i samtliga världsdelar med tillverkning och marknadsföring av däck under bland annat varumärkena Continental, Gislaved, General Tire och Matador.

– För Continental är detta en stor och viktig investering för framtiden. Vi får chansen att optimera vårt lager både utifrån kapacitet men även ur miljö- och personalhänsyn med effektiva och moderna ytor, kommenterar Mattias Albrektsson, vd på Continental Däck Sverige AB.

Anläggningen kommer att användas för lager och distribution av däck samt montering av hjul. Stora krav kommer att ställas på sprinkleranläggningen, den kommer att uppfylla FM-Global-kraven. Vidare är miljöaspekter som LED-belysning, materialval för isolering och styrning i fokus.

– Det känns spännande att få samarbeta med ett stort och internationellt företag som Continental, kommenterar Patrik Lööv som är affärsutvecklare på LC. Viared är dessutom ett av Sveriges bästa logistiklägen. Den aktuella fastigheten är belägen i Viared Västra som är ett expansivt område där flertalet företag redan etablerat nya anläggningar.