Kilenkrysset säljer logistikmark i Kungsängen

Kilenkrysset säljer logistikmark i Kungsängen
- Vår satsning på ett nytt logistikcenter i Upplands Bro fortsätter, säger Jan Persson. Foto Lena Sonne

– Vår satsning på ett nytt logistikcenter i Upplands Bro kommun fortsätter, säger Jan Persson. Foto Lena Sonne

Kilenkrysset säljer 250 000 kvm planlagd mark i ett blivande logistikcenter i Upplands-Bro kommun till Castellum och NREP. “Vi tycker om dem, vi konkurrerar inte” säger Kilenkryssets Jan Persson.

Under namnet Stockholm Väst Logistik planerar Kilenkrysset att bygga upp ett nytt logistikcenter i Kungsängen tillsammans med Stendörren. I somras bildade bolagen ett 50/50 ägt joint-venture bolag med cirka 400 000 kvm planlagd mark i Nygårds industriområde i Upplands-Bro.

Nu säljs delar av den planlagda marken till de två logistikfastighetsbolagen Castellum och NREP. I december genomfördes försäljningen av cirka 250 000 kvm mark. Men satsningen på en ny logistikpark fortsätter.

– Vi har kvar en hel del mark. Vi kunde inte säga nej till så trevliga kunder, vi tycker så mycket om dem. Dessutom konkurrerar vi inte, det finns så stor efterfrågan, säger Kilenkryssets grundare Jan Persson till Intelligent Logistik.

Kilenkrysset inledde nyligen en satsning på att bygga bostäder, ett “tredje ben” för bolaget, enligt Jan Persson. Det ska främst bli hyresrätter där Kilenkrysset står kvar som fastighetsägare.

– Jag har sett på tv att det behövs bostäder så då bygger jag det. Men jag kommer inte bygga och sälja, jag vill äga husen. Kärleken till fastigheter är konstant, det är bara objekten som varierar, skojar Jan Persson.

Av Hilda Hultén

Läs en längre intervju med Jan Persson i Intelligent Logistik nummer 1 2017 som utkommer i vecka 6.


Läs mer