Clas Ohlson köper in sig i Mathem

december 11, 2017 Uncategorized
Clas Ohlson köper in sig i Mathem

Clas Ohlson köper in sig i Mathem.se. Foto: Clas Ohlson.

Clas Ohlson har tecknat avtal med Mathem om ett strategiskt samarbete. Kunder ska kunna beställa stora delar av Clas Ohlsons sortiment via MatHem.se och få varorna levererade till dörren.

Clas Ohlson förvärvar samtidigt nyemitterade aktier som motsvarar 10 procent av Mathem. Samarbetet innebär att ett urval av Clas Ohlsons produktutbud kommer att erbjudas via Mathems digitala plattform.

– Vår logik är enkel. Många av Clas Ohlsons storsäljare är förbrukningsvaror för hemmet. Kundernas köpmönster för den här typen av varor liknar i hög utsträckning mönstret för köp av livsmedel. Samarbetet gör vårt sortiment mer tillgängligt för kunderna med snabba och flexibla leveranser vilket är en nyckel för framgångsrik e-handel, kommenterar Lotta Lyrå, vd och koncernchef på Clas Ohlson.

Dessutom kommer kunder som handlar via Clas Ohlsons egen e-handelskanal att kunna välja att få produkterna levererade hem till dörren via Mathem.se.

Efter det att förvärvet materialiserats den 22 december 2017, kommer Clas Ohlson att äga 10 procent av MatHem i Sverige AB, vilket gör Clas Ohlson till MatHems fjärde största ägare.

– Vi ser mycket fram emot att få komma igång och jobba tillsammans med Clas Ohlson. Vi delar samma värderingar och visionen att göra vardagen lite enklare för våra kunder. Clas Ohlsons sortiment öppnar många fler dörrar och kundupplevelsen blir bättre med vårt gemensamma erbjudande, kommenterar Tomas Kull, vd och grundare på Mathem.se.