Jonas Backman är Årets sjöfartsprofil 2017

december 11, 2017 Sjöfart
Jonas Backman är Årets sjöfartsprofil 2017

Jonas Backman har utsetts till Årets sjöfartsprofil av Göta älvklubben. Foto: Göta älvklubben.

Jonas Backman har utsetts till Årets Sjöfartsprofil 2017. Han leder ett rederi miljömässigt i framkant och har med Donsö Shipping Meet bidragit till att sätta sjöfarten på kartan.

– Jag är både överraskad och hedrad över den här utmärkelsen, och glad över att mitt arbete inom och för sjöfartsnäringen för den här uppmärksamheten, säger Jonas Backman.

 Årets Sjöfartsprofil utses varje år av Göta älvklubben med syftet att synliggöra några av alla dem som arbetar inom sjöfartsnäringen i Sverige. Den som utses ska under året ha utmärkt sig med nya idéer, gott entreprenörskap, goda visioner eller på annat sätt visat på den kraft som finns inom dagens svenska sjöfart.

“Jonas Backman har i mer än 20 år drivit ett framgångsrikt rederi, Sirius Shipping AB, som idag ligger på miljömässig framkant i klustret. Han är också en av initativtagarna till DSM, Donsö Shipping Meet, vilken har blivit en mycket framgångsrik mässa inom sjöfartsbranschen. Att förlägga DSM till Donsö och lyckas attrahera fler utställare och besökare än vad som bor på hela Donsö är imponerande” löd juryns motivering. 

Göta Älvklubben, med säte i Göteborg, är ett forum för människor inom sjöfartens näringar och för sjöfartsintresserade personer inom medievärlden.


Läs mer