Mertz blir delägare i OnRoad

oktober 23, 2018 Transport

Den 1 januari 2019 blir Mertz Transport AB delägare i inrikesnätverket OnRoad med ansvar för Skåne postnummer 20 till 29. 

Mertz Transport AB är ett av Sveriges största privatägda transportföretag. Mertz Transport AB startades 1971 av Stig Mertz och har i sin fordonsflotta 160 egna fordon, 200 trailers och släpvagnar. Mertz Transport AB är även ett järnvägsföretag med egna lok samt driftsoperatör för Malmö Kombiterminal. Företaget Mertz Transport AB har haft som mål att arbeta med lokala underleverantörer för att säkra framtida drift, och ser nu mervärdet i att säkra samarbetspartners tack vare delägarskap i OnRoad.

“Sedan många år tillbaka har Mertz Transport AB samarbetat med ett flertal av OnRoads delägare och nu är det lämpligt att ta steget till fullt delägarskap i OnRoad. Huvudskälet till detta gemensamma beslut är att nätverket säkrar volymer och att Mertz Transport AB får full tillgång till OnRoads nationella nätverk.” skriver Mertz i ett pressmeddelande.

Om OnRoad:

OnRoad AB är ett inrikes nätverk av lastbilscentraler och åkerier som knyter ihop Sverige till en helhet. Med fem hubbar och 16 terminaler spridda på strategiska platser i Sverige samt linjebilar med fasta avgångstider nås hela Sverige. Delägarna och underleverantörer arbetar i en gemensam integrerad IT-plattform i och med det utnyttjas det lilla företagets flexibilitet med det stora nätverkets samordningsmöjligheter för att skapa långsiktigt hållbara transportlösningar.


Läs mer