Ytterligare en husfabrikant tar båten

oktober 30, 2018 Sjöfart

Från Paldiski hamn i Estland och skeppades 73 husmoduler till Helsingborg med M/V Longvann. Foto: Helsingborgs Hamn

Tidigare i höst var det Lindbäcks som meddelade att man testar sjötransporter av sina husmobiler – från Piteå hela vägen ner till Malmö. Och nyss var det premiär för Boklok att skeppa 73 nära nog inflyttningsklara husmoduler till Helsingborgs Hamn för vidare transport till byggplatsen i Errarp, Ängelholm nu i dagarna.

– Det blev en bra premiär i Helsingborgs Hamn och vi ser fram emot fler transporter via Sundets pärla, kommenterar Ola Dietrichson, supply chain manager BoKlok Housing .

– Det är förstås naturligt för oss att ta godset till den närmaste hamnen, men inte givet eftersom pris och service måste vara rätt också. Utöver att hamnen lastade av modulerna både snabbt och bra mellanlagrades modulerna också i hamnen i väntan på transport till byggplatsen några veckor senare.

För Helsingborgs Hamn var det premiär för BoKlok och rekord i antalet hanterade moduler vid ett tillfälle men inte första gången man hanterat husmoduler i hamnen.

– Uppdraget var ett konkret exempel på att allt gods inte ankommer Helsingborgs Hamn i containers utan är skrymmande och behöver hanteras ett i taget vilket kräver god och proaktiv planering samt en omfattande logistik. Det var ett stort uppdrag med fantastiskt många moduler och det blev en imponerande syn att ha stora pusselbitar till ett helt bostadsområde stående på kajen. Vi är stolta över att få vara med om ett så intressant projekt och faktiskt bidra till regionens utveckling även inom bostäder, kommenterar Mark Wieden, Sales Excutive på Helsingborgs Hamn.