Stena Line investerar 50 miljoner i Trelleborg-Rostock-linjen

december 18, 2019 Sjöfart

Stena Line satsar på Trellebrog-Rostock. Foto Stena.

Stena Lines linje mellan Trelleborg och Rostock har haft en imponerande tillväxt de senaste åren och transporterar i år för första gången fler än 400 000 gäster. Lagom till högsäsongen 2020 investerar rederiet därför knappt 50 miljoner kronor i ett heltäckande renoveringsprogram för de två färjorna FS Mecklenburg-Vorpommern och M/S Skåne.

Renoveringen kommer till största del att genomföras under drift och ska stå klart inför högsäsongen sommaren 2020. Stena Lines designbok som ligger till grund för renoveringen är inspirerad av nordisk design och kännetecknas av stora, ljusa utrymmen och moderna fastmonterade möbler. Samma designkoncept används bland annat också på de fem nybyggda färjor som levereras till Stena Line under de kommande åren.

Renoveringen är heltäckande och inkluderar samtliga hytter, publika utrymmen, korridorer och serveringar ombord. På FS Mecklenburg-Vorpommern tas också den tidigare separationen mellan café och butik bort för att skapa ett större publikt utrymme. På M/S Skåne byggs ett nytt koncept som introducerats på nybyggena, “Newsroom”, där resenärer kan dra sig tillbaka för avkoppling.

– Under de senaste tre åren har vi sett en imponerande tillväxt med över 100 000 gäster per år på linjen Trelleborg-Rostock och i år välkomnar vi för första gången fler än 400 000 passagerare på linjen. Naturligtvis vill vi ge våra gäster en modern och trevlig reseupplevelse även i framtiden och denna renoveringen av publika utrymmen och hytter är ett viktigt steg på den resan, kommenterar Ron Gerlach, ansvarig för Stena Lines Tysklandslinjer.

Förutom renoveringen av de två fartygen har även de japanska sovkojer som lanserades i april 2019 bidragit till linjens succé. Med mer än 5 000 bokningar har förväntningarna överträffats.