MSC dubblar anlöp till Helsingborg

maj 9, 2019 Sjöfart

MSC utökar sin service till Helsingborg. Foto: Helsingborgs Hamn.

Med start i mitten av maj kommer MSC utöka sin service till Helsingborg. Det nya anlöpet planeras till söndagar samtidigt som MSCs ordinarie veckoanlöp flyttar till torsdagar. Resultatet blir ett flexiblare erbjudande med två fönster istället för tidigare ett.

– Vi är glada för att MSC fortsätter att satsa på Helsingborg och med det nya anlöpet befäster de sin position ytterligare. Anlöpen innebär inte någon större volymökning totalt sett för hamnen men skapar ett flexibelt erbjudande för MSCs kunder, kommenterar Nicklas Romell, CCO i Helsingborgs Hamn.

Rederierna ser kontinuerligt över sina slingor för att optimera, effektivisera och vinna synergieffekter. Allt för att skapa ett bättre erbjudande till sina kunder. MSC står för Mediterranean Shipping Company och rederiet har varit en lojal kund i Helsingborgs Hamn sedan starten i Sverige för 20 år sedan.

– Vi har sett över vårt nätverk i Helsingborg utifrån våra kunders behov och till stor del skräddarsytt vår nya service efter deras önskemål. Helsingborg fortsätter att vara en strategisk hamn för MSC och vi är tacksamma för den kontinuerliga flexibilitet som Helsingborgs Hamn visar MSC, kommenterar Thue Petersen, vd MSC Sweden.

Den nya servicen
Den nya servicen kommer att utgå från Antwerpen och därefter anlöpa Rotterdam, Helsingborg, Helsingfors, Rauma för att återigen vända i Antwerpen som är MSCs nav i Europa. Den ordinarie slingan, som nu byter anlöpsdag till torsdagar, utgår även denna från Antwerpen och fortsätter därefter till Göteborg och Helsingborg, innan den återvänder till Antwerpen för omlastning till resten av världen.