“Älskade stad” nominerat till pris

oktober 8, 2018 Miljö/CSR , Transport

Älskade stad kan vinna fler pris. Foto: Bring.

Älskade stad är ett branschöverskridande samarbete mellan Bring, Ragn-Sells, Stockholms stad och Vasakronan för att öka takten till fler hållbara miljöinitiativ som gynnar en levande stadsmiljö, som nu nominerats till Miljöstrategipriset.

2017 vann Älskade stad Transportföretagarnas hållbarhetspris och 2018 Pingvinpriset. Nu har samarbetet chans till ytterligare en utmärkelse.

Miljöstrategipriset 2018 delas ut till en verksamhet, grupp eller förening som utformat en tydlig hållbarhetsstrategi som förankrats i ledningen och genomförts på ett föredömligt sätt i relevanta delar av organisationen, och delas ut av sajten Miljö&Utveckling.

– Nomineringen är ännu ett bevis på hur bra Älskade stad är, extra roligt att det just är samarbetet mellan aktörerna som har varit framgången. Vi har vågat tänka nytt och göra annorlunda. Jag hoppas och tror att fler kommer se samma fördelar som vi gör med att samarbeta för en mer hållbar leveranskedja, kommenterar Adam Leth informationschef Bring.

– Att nomineras är ju ett ”kvitto” på att vi gör något bra. Ett resultat av samarbetet är att vi kan påvisa en Co2/kg minskning med 73 procent för transporterna, mindre buller och samtidigt medverka till en trevligare stadsmiljö genom långsamtgående fordon, kommenterar Erik Wastesson marknadsområdeschef servicetjänster Ragn-Sells.