Royal Design bygger 40 000 kvm lager i Nybro

oktober 8, 2018 Lager , Logistiklägen
Royal Design bygger 40 000 kvm lager i Nybro

Royal Design planerar jättelager i Nybro. Foto: Royal Design.

Kalmars stora e-handlare, Royal Design, gör nu en jättesatsning i Nybro och bygger ett 40 000 kvm stort lager i två etapper. 

– Tanken med detta är att vi ska satsa järnet för att kunna få en stor tillväxt, det är verkligen en jättesatsning. Vi kommer göra bygget i två etapper, först 20000 kvadratmeter och sen ytterligare 20000 som ett sammanhängande lager, säger Royal Designs medgrundare vice vd Andreas Ekberg, till sajten 24kalmar.se.

Lagret kommer att bli företagets största hittills:  265 meter långt och 73 meter brett och ska placeras vid industriområdet längs med riksväg 25.

– Vi tror stenhårt på detta, vi har haft jättefina siffror. Området som vi säljer i står endast bara för 10% försäljning genom E-handel. Men man räknar med att till år 2025 kommer det ligga på 30-40%. Det kommer bli en explosionsartad ökning av e-handel i detta segmentet, säger Anderas Ekberg.

Planen för de nya lagret, som ska stå klart 1 oktober 2019 är att det ska ersätta det befintliga lager som nu finns i Orrefors. De anställda från lagret i Orrefors kommer att bli erbjudna tjänst på det nya lagret i Nybro.

– Det är kul att vi landar och kan göra denna satsningen i Nybro. Vi gjorde en undersökning och kikade både på Stockholm och Jönköping. Men vi har fantastiskt duktig och lojal personal på Orrefors och majoriteten bor ju i Nybro. Det blir ju mycket smidigare rent logistikmässigt. Marken är väldigt attraktiv, den ligger precis vid en större väg som har bra förbindelser med logistikföretag, säger Ekberg och fortsätter:

– Det finns också mark för att expandera ytterligare. Vi hoppas på att få dit andra E-handelsföretag som vi kan samarbeta med. Vi vill sätta Nybro på kartan, säger Ekberg.

Lagret kommer att bli ett robotlager med mycket automatiserade processer.