Hon ska styra Katrineholms logistikcentrum

oktober 23, 2015 Intervjun , Logistiklägen
Hon ska styra Katrineholms logistikcentrum
- Vi ska visa upp för Sverige och Europa vad vi kan erbjuda, säger Dot Gade Kulovouri, ny affärsutvecklare på Katrineholms Logistikpark. Foto Geza Simon

– Vi ska visa upp för Sverige och Europa vad vi kan erbjuda, säger Dot Gade Kulovouri, ny affärsutvecklare på Katrineholms Logistikpark.
Foto Geza Simon

Skavsta flygplats förra vd Dot Gade Kulovuori blir ny affärsutvecklare på Katrineholms Logistikcentrum. Hon tillträder 1 januari 2016, och ersätter då Anders Thörnström som haft uppdraget sedan 2008. 

Katrineholm Logistikcentrums nya affärsutvecklare Dot Gade Kulovuori har gedigen bakgrund i att utveckla affärsrörelser. Hon har satt Skavsta på världskartan då hon var verksam som vd för Skavsta flygplats under åren 2001 – 2014.

– Katrineholms Logistikcentrum har under Anders Thörnströms ledning gjort en otrolig resa från 2008 fram till idag. Jag ser det som en fantastisk gåva till Katrineholm att kommunen och flera företag, bland annat Catena vågat satsa som de gjort på Logistikcentrum. Det ska bli spännande att få vara med och utveckla området ytterligare, säger Dot Gade Kulovuori i ett pressmeddelande.

Dot Gade Kulovuori kommer att börja sitt uppdrag den 1 januari 2016. Tiden fram tills dess kommer hon att tillbringa med att sätta sig in i verksamheten, tillsammans med Anders Thörnström.

Katrineholms Logistikcentrum finns organisatoriskt inom kommunen. Dot Gade Kulovuori kommer att rapportera direkt till en styrgrupp bestående av Sari Eriksson kommunchef, Lars Hågbrandt chef Samhällsbyggnadsförvaltningen samt några av aktörerna vid Logistikcentrum.

– När jag satt mig in i verksamheten är det dags att ta fram en verksamhetsplan och en affärsplan. Därefter tar fotarbetet vid. Då ska vi visa upp för Sverige och Europa vad vi kan erbjuda och bearbeta aktörerna på marknaden.

Förslaget på ny organisationsstruktur av Katrineholms Logistikcentrum kommer att tas upp för beslut vid nästa kommunstyrelse onsdag den 28 oktober.


Läs mer