Zimply Solved satsar på “7PL” i Värnamo

mars 29, 2019 Logistik

Logistikföretaget Zimply Solved och fastighetsbolaget Nivika Fastigheter gör en storsatsning och skapar en hypermodern logistikanläggning i Värnamo. Initialt investeras 90 miljoner kronor – och satsningen väntas ge drygt 15 nya jobb i ett första skede.

– Vår vision är att skapa framtidens logistik och den här satsningen är unik i Sverige, säger vd Roger Hallberg i ett pressmeddelande. 

Det Jönköpingsbaserade logistikföretaget Zimply Solved startades under våren 2017 och har som mål att revolutionera hela branschen. Ett stort steg i den riktningen tas nu tillsammans med Nivika Fastigheter. Zimply Solved bildar ett dotterbolag med namnet 1337 Logistics AB, som kommer att erbjuda moderna logistiklösningar i en ny anläggning som byggs av Nivika Fastigheter. I första etappen investeras 90 miljoner i en toppmodern logistikanläggning i Värnamo. Satsningen väntas leda till drygt 15 anställda i ett första skede.

– Det känns riktigt härligt och intressant och det ska bli en spännande resa att sätta framtidens logistik. Många företag har ett enormt behov av effektiva logistiska lösningar och vassare logistik kommer högt upp på deras önskelistor. Det ska bli fantastiskt att genomföra den här satsningen. Nivika Fastigheter var väldigt tidigt mycket intresserade av vår idé och såg potentialen, säger Roger Hallberg, vd för 1337 Logistics.

– Det här är en stor satsning från vår sida och en del av vår strategi är att samarbeta med kunder som vill växa med oss. 1337 Logistics ligger i tiden och vi tror att deras koncept är framtidens logistik. För vår del är det jättepositivt att få en aktör som vill utvecklas, säger Dan Carlsson, fastighetschef på Nivika Fastigheter.

Till stor del kommer anläggningen vara helt automatiserad.

– Huvudparten av investeringen går till automatiseringen och en hög andel av allt plock och pack kommer att vara automatiserat. Det ger en väldigt hög effektivitet, snabba ledtider och ett mycket konkurrenskraftigt pris för slutkunderna, säger Roger Hallberg.

1337 Logistics kommer att erbjuda 7 PL-lösningar, vilket innebär att man har kapacitet att sköta ett företags hela logistik samtidigt som man utvecklar och effektiviserar hela distributionskedjan.

– Vi vänder oss till alla som behöver hjälp med sin logistik, främst e-handlare och butiker som vill vårda sin produkt i stället för att kämpa med logistiken, men även industrikunder som behöver en modern logistik. Vi har sett att våra kunder är otroligt intresserade av det här konceptet som leder till att de får en riktigt effektiv logistik med hög kvalité samtidigt som de kan fokusera på sin kärnverksamhet.

Anläggningen kommer att byggas på tomten Diabasen 4 på Bredastensvägen i Värnamo.

– Den här tomten har ett av E4:s bästa lägen. Den ligger i korsningen mellan riksväg 27 och E4 och är en av södra Sveriges mest trafikerade platser. Det är en stor tomt och totalt bygger vi cirka 10 000 kvadratmeter i ett första skede där 1337 Logistics kommer husera i styvt räknat 5 000 av dem, säger Dan Carlsson.

I första skedet ligger kapaciteten i anläggningen på 1,5 miljoner order per år.

– När vi kan säkra en tillväxt har vi utrymme att bygga ut fastigheten. I starten kommer vi vara cirka 15 medarbetare, men fullt utbyggd handlar det om 35–40 nya jobb i Värnamo och även det känns väldigt roligt, säger Roger Hallberg.

Att satsa på en automatiserad anläggning var Zimply Solveds vision när bolaget startades 2017.

– Det var en dröm som blev verklighet när vi startade Zimply Solved och nu tar vi nästa steg. Vår vision är att skapa framtidens logistik och den här satsningen är unik i Sverige. Det finns ingen motsvarighet i dag. Byggnationen ska vara klar i november och strax därefter flyttar den första kunden in.

– Vill man ha en logistik som fungerar till 100 procent i alla led ska man hålla utkik efter 1337 Logistics. Det kommer hända väldigt mycket framöver och det känns extremt spännande. Om tre år tror jag inte att vi finns bara i Värnamo, utan då kan man se vår logga lite överallt i Sverige och även i Norden. Jag är helt övertygad om det.