TransAtlantic tar viktigt kontrakt med Outokumpu

april 29, 2013 Logistik , Produktion , Transport
Det svenska rederiet TransAtlantic har skrivit ett två-årskontrakt med Outokumpu Stainless Oy och Outokumpu Chrome Oy för transport av import- och exportlast till och från fabriken i Torneå i Finland, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Outokumpu är globalt ledande inom tillverkning av rostfria legeringar med hög prestanda och har cirka 40% av marknaden i Europa och 12% globalt.
- TransAtlantic var ett naturligt val för oss p g a närvaron i Bottenviken,säger Pekka Harjuoja, Shipping Manager på Outokumpu.
- Vår konkurrensutsatthet kräver en effektiv och hållbar leveranskedja och TransAtlantic erbjöd den bästa lösningen.
Outokumpu producerar rostfritt stål i Tornio, Finland samt Krefeld, Bochum,
Dillenburg, Dahlebrück och Benrath i Tyskland. Bolaget har också en fabrik i Terneuzen, Nederländerna och ferrokromverksamhet i Kemi och Torneå i Finland.
- Jag är väldigt glad att offentliggöra detta nya samarbete, där vi blir en av Outokumpus huvudleverantörer av logistik till sjöss, säger Heléne Mellquist, vd för TransAtlantics affärsområde Industrial Shipping.
 - Vi har en stark position i Bottenviken, baserat på vår kompetens inom isnavigering och vårt konkurrenskraftiga logistiksystem. Outokumpu kommer att bli en av våra största kunder och vi ser fram emot att utveckla ytterligare affärer tillsammans framöver.