TransAtlantic tar viktigt kontrakt med Outokumpu

april 29, 2013 Logistik , Produktion , Transport
Det svenska rederiet TransAtlantic har skrivit ett två-årskontrakt med Outokumpu Stainless Oy och Outokumpu Chrome Oy för transport av import- och exportlast till och från fabriken i Torneå i Finland, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Outokumpu är globalt ledande inom tillverkning av rostfria legeringar med hög prestanda och har cirka 40% av marknaden i Europa och 12% globalt.
- TransAtlantic var ett naturligt val för oss p g a närvaron i Bottenviken,säger Pekka Harjuoja, Shipping Manager på Outokumpu.
- Vår konkurrensutsatthet kräver en effektiv och hållbar leveranskedja och TransAtlantic erbjöd den bästa lösningen.
Outokumpu producerar rostfritt stål i Tornio, Finland samt Krefeld, Bochum,
Dillenburg, Dahlebrück och Benrath i Tyskland. Bolaget har också en fabrik i Terneuzen, Nederländerna och ferrokromverksamhet i Kemi och Torneå i Finland.
- Jag är väldigt glad att offentliggöra detta nya samarbete, där vi blir en av Outokumpus huvudleverantörer av logistik till sjöss, säger Heléne Mellquist, vd för TransAtlantics affärsområde Industrial Shipping.
 - Vi har en stark position i Bottenviken, baserat på vår kompetens inom isnavigering och vårt konkurrenskraftiga logistiksystem. Outokumpu kommer att bli en av våra största kunder och vi ser fram emot att utveckla ytterligare affärer tillsammans framöver.

Läs mer