Brinova köper Hallsbergsterminal

april 30, 2013 Fastigheter , Logistik , Logistiklägen

Brinova köper logistikfastigheten Hallsberg Terminalen 1 i Hallsberg till ett fastighetsvärde om 140 Mkr. Säljare är Hallsbergs Kommun och Green Cargo.

Fastighetens yta uppgår till 25 850 kvadratmeter bestående av 17 000 kvadratmeter lager, 8 000 kvadratmeter cross-docking och 850 kvadratmeter kontor. Fastigheten är fullt uthyrd på ett 15-årigt avtal. Förvärvet sker i bolagsform och tillträde sker under tredje kvartalet 2013.

– Hallsberg är Sveriges största järnvägshub och förvärvet stärker Brinovas närvaro i mellansverige med nära anslutning till femtio procent av landets befolkning. Det är en självklarhet att vi ska finnas vid denna viktiga logistikposition, kommenterar Brinovas vd Gustaf Hermelin.

Green Cargo och Hallsbergs Kommun har tidigare avyttrat verksamheten på terminalen som nu drivs av Logent. Genom brinovas köp av Hallsbergs Terminalen 1 är avyttrandet fullbordat.

– Det är två lyckade steg enligt vår strategi med ett stärkt fokus på vår egen kärnverksamhet som godstågsoperatör. Försäljningarna ökar våra möjligheter att investera och utveckla vår egen verksamhet, säger Green Cargos tf VD Mats Hanson.

Andreas Svahn kommunstyrelsens ordförande i Hallsberg, är nöjd och välkomnar den nya ägaren.
– Hallsbergsterminalen är en av Sveriges viktigaste och Brinova är en mycket stark aktör som vi välkomnar hit och som stärker Hallsberg som logistiknav ytterligare, kommenterar Andreas Svahn.