SKF finalister i PostNords logistikpris

februari 15, 2016 Logistik , Produktion , Transport
SKF finalister i PostNords logistikpris
SKF är en av fyrta finalister i årets upplaga av PostNord Logistics Award.

SKF är en av fyra finalister i årets upplaga av PostNord Logistics Award. Övriga finalister är Gina Tricot, Scania och OneMed. Foto SKF

Gina Tricot, OneMed, Scania och SKF är finalister i den fjortonde upplagan av PostNord Logistics Award.  Prisutdelning sker den 8 mars.

Nu är de fyra finalisterna i PostNord Logistics Award klara. De fyra företagen som tävlar om utmärkelsen är SKF, Scania, OneMed och Gina Tricot.

– En tydlig trend är att allt fler företag har insett vikten av en genomtänkt supply chain som genomsyrar hela organisationen. Även om samtliga finalisters verksamhet är vitt skilda så är det påtagligt hur deras logistiklösningar ökat konkurrenskraften och stärkt deras framgång, kommenterar Mats Abrahamsson, juryns ordförande och professor i Logistik vid Linköpings universitet.

Juryns motiveringar för respektive finalist:

Gina Tricot

Genom att ta ett helhetsgrepp över sin logistik – från utformning av förpackningslösningar hos leverantörer i Turkiet och Asien, via ett eget centrallager till slutkunder på nätet och i butik – har stora positiva effekter uppnåtts på kort tid. Logistikkostnaderna har minskat rejält samtidigt som servicegraden har ökat och miljöpåverkan reducerats.

OneMed

Med en logistik och ett varuförsörjningserbjudande som effektivt förser vårdsektorn med ett extremt brett sortiment av förnödenheter har en unik marknadsposition etablerats. Logistiken präglas av hög tillgänglighet, snabba leveranser och en rad värdeadderande tjänster som avlastar deras kunder genom att minimera logistikarbetet i vården.

Scania 

Genom att i sin logistik även tillämpa den framgångsrika filosofin och arbetssättet i sin välkända produktionsmodell har en hållbar flödesorientering byggts upp från leverantör till färdig lastbil hos kunden. Arbetet har på kort tid gett betydande positiva effekter vad gäller kostnader, kvalitet, ledtider, lagernivåer och miljöpåverkan.

SKF

Genom ett systematiskt och nära samarbete med globala strategiska leverantörer har en efterfrågestyrd, snabbfotad och anpassningsbar försörjningskedja utvecklats. Detta har ökat den egna leveransförmågan och tillgängligheten samtidigt som kostnaderna reducerats i flödet.

På sidan 8 i Intelligent Logistik nummer 1 2016 kan du läsa en längre intervju med SKFs globala logistikchef Christer Cedervall. Tidningen publicerades fredagen den 12 februari och går att läsa i sin helhet i vårt tidningsarkiv (endast för prenumeranter) eller fritt i Dagens industris bilagearkiv.

 


Läs mer