Mattssons bygger ut åt PostNord i Norrköping

februari 15, 2016 Arbetsmarknad , Fastigheter , Lager , Logistik
Mattssons bygger ut åt PostNord i Norrköping
KvSyret C2

Den nya anläggningen på Herstadberg blir sammalagt 30 000 kvm och ska utnyttjas av PostNords befintliga kunder i Norrköping. Bild Mattssons

PostNord TPL har skrivit kontrakt med Mattssons om en utbyggnad på närmare 20 000 kvm i Norrköping, med inflyttning vid nästa årsskifte.  

Mattssons Fastighetsutveckling  och PostNord TPL har kommit skrivit ett nytt, långsiktigt hyresavtal att bygga ut  anläggningen på Herstadberg, Norrköping från befintliga ca 11 000 kvm, till cirka 30 000 kvm.

– Vi bygger ut för att vi har expansionsbehov åt befintliga kunder i Norrköping, säger Nilas Linder, tf regionchef på PostNord TPL i Norrköping.

Byggstart omgående

Byggnationen startar under vårvintern och byggnaden skall vara inflyttningsklar till årsskiftet 2016/2017.

– Det är jättekul, vi har precis fått igenom bygglovet och börjar bygga på en gång, berättar Fredrik Mattsson, vd Mattssons Fastighetsutveckling, som bygger och äger anläggningen.

– Mattssons har en långsiktig strategi att öka beståndet med ytterligare logistiklokaler för en långsiktig förvaltning.

Norrköping har en positiv utveckling som logistikläge och hamnar på plats tre i Intelligent Logistiks lista över Sveriges bästa logistiklägen 2016. Förra året fick Norrköping årets största etablering när Rusta invigde sitt nya centrallager på närmare 64 000 kvm, inklusive entresolplan. PostNords etablering är dock det enda logistikbygget som aviserats i Östgötaregionen hittills i år.

Ger 190 000 kvm lager

PostNord utökade sin tredjepartsverksamhet rejält när man köpte Green Cargo Logistics 2013. Bolaget har tredjepartsverksamhet på fyra orter i Sverige: Stockholm, Göteborg, Helsingborg och Norrköping, där Norrköping är störst med sammanlagt 170 000 kvm logistikyta och ett 20-tal kunder. Nu ökar lagerytan till ca 190 000 kvm.

– PostNord hade en mindre TPL-verksamhet i Norrköping tidigare också, men den största delen, kanske 130 000 kvm, utgörs av Green Gargos gamla verksamhet. säger Nilas Linder

Nu behöver bolaget växa ytterligare.

– Vi har omkring 600 personer sysselsatta i vår verksamhet i Norrköping, och är en avde största privata arbetsgivarna i Norrköping.

Troligtvis kommer personalbehovet öka ytterligare när bygget är klart.

Av Hilda Hultén


Läs mer