Lidl planerar tredje centrallager i Mellansverige

februari 12, 2016 Fastigheter , Lager , Logistiklägen
Lidl planerar tredje centrallager i Mellansverige
Lidls 45 000 kvm stora centrallager i Rosersberg blev klart 2013. Nu planerar bolaget ett lika stort lager till någonstans längs E18 mellan Karlstad och Västerås.

Lidls 45 000 kvm stora centrallager i Rosersberg blev klart 2013. Nu planerar bolaget ett lika stort lager till någonstans längs E18 mellan Karlstad och Västerås. Foto Wästbygg

Lidl har växt snabbt i Sverige. De två centrallagren i Halmstad och Rosersberg räcker inte längre, nu planerar kedjan ytterligare ett ca 45 000 kvm stort centrallager i Mellansverige.

Lidl ser stor tillväxtpotential i Sverige. Därför kommer Lidl Sverige att satsa på att öppna flera ytterligare butiker utöver dagens, bygga ett nytt tredje centrallager och ett nytt huvudkontor. Lidl kommer också att genomföra ett omfattande moderniseringsprogram i butikerna.
Lidls koncernledning kommer att utse Johannes Fieber till ny vd för Lidl Sverige.
Han ser positivt på Lidls möjligheter i Sverige:
– Jag ser stora möjligheter för Lidl på den svenska dagligvarumarknaden. Vårt erbjudande med produkter av hög kvalitet möter svenska konsumenters höga kvalitetskrav. Vårt dynamiska affärskoncept gör att vi dessutom kan erbjuda oslagbara priser, säger han i ett pressmeddelande.
Så sent som 2013 byggde Lidl ett andra centrallager på ca 45 000 kvm i Rosersberg strax norr om Stockholm.
Lidl kommer att öppna flera nya butiker i Sverige under året. Idag finns Lidl också norrut som i Skellefteå och i Östersund i Jämtland.
Martin Jarstål, pressansvarig Lidl Sverige, förtydligar för Intelligent Logistik kring planerna på ett tredje centrallager:
– Vårt tredje centrallager som beräknas bli av samma storlek som de två vi har i Halmstad och i Rosersberg, ska vara klart 2008.
– När det gäller placeringen tittar vi i regionen omkring E18, mellan Västerås och Karlstad, säger Martin Jarstål till Intelligent Logistik.
Text Gösta Hultén

 


Läs mer