Schenker bygger eget nätverk i Turkiet

oktober 7, 2013 Logistik , Transport

DB Schenker i Turkiet bygger för närvarande upp ett eget inhemskt nätverk för inrikes distribution där.

– Ett eget nätverk för landtransporter i Turkiet ger oss möjlighet att täcka en viktig marknad för våra kunder och ytterligare stärka vårt nätverk, säger Karl Nutzinger, styrelseledamot för Schenker AG, och ansvarig landtransporter på DB Schenker.

Utbyggnaden av nätverket i Turkiet sker i tre steg.

De två första som redan är på plats, går från Edirne i nordvästra Turkiet på den europeiska sidan, via Istanbul till distributionsnoderna Bursa och Izmir i de västra delarna av Turkiets asiatiska del och ner till turistorten Antalya i södra Turkiet.

Fas tre sträcker sig via Ankara till Aksaray och Mersin hela vägen till Ganziantep, nära gränsen till Syrien.

– Den sista fasen tas i drift i början av nästa år. Vi kan därmed erbjuda våra kunder i hela Turkiet regelbundna avgångar med pålitliga ledtider och spårbara sändningar, säger Erik Leiss, vd DB Schenker i Turkiet.
DB Schenker är främst verksamt inom bil-, elektronik-, och läkemedelsindustrin i Turkiet. Tyskland är den viktigaste exportmarknaden för Turkiet. Bilindustrin är landets största exportsektor, följt av maskiner, järn, stål och textil.
I september 2013 började DB Schenker Rail också erbjuda en tågpendel med tre tåg per vecka mellan Nürnberg och Istanbul med en ledtid på fem dagar.

Härifrån finns också flera anknytningar till Sverige och Skandinavien.


Läs mer