215 köper budfirma och Buddybox

oktober 4, 2013 Arbetsmarknad , Ekonomi , Transport
215 köper budfirma och Buddybox

215 Transporter köper Ystad Budservice, samt Svedala-baserade transportföretaget Buddybox med lager och terminaler. Företagsköpet innebär att 215 växer med ca 35%.

Skakar hand. Mats Gunnarsson, Styrelseordförande för 215 Transporter, t v och Christian Hemle, vd Buddybox, som nu även blir delägare i 215. 

– Förvärvet är det tredje på kort tid och en del av vår tillväxtstrategi, säger Mats Gunnarsson, Styrelseordförande för 215 Transporter, i ett pressmeddelande.
Alla kunder kommer nu att kunna erbjudas större möjligheter, genom tillgång till ett gemensamt bredare tjänsteutbud och flexiblare vagnpark.

– Vi är dessutom glada över att på detta vis stärka vår organisation med Christian Hemle och bolagens övriga 11 medarbetare. Christian Hemle blir samtidigt ny delägare i 215 Transporter och ansvarig för vårt nya distributionsben.

All personal följer med till 215 Transporter i samband med köpet så att kunderna även i fortsättningen kommer att känna igen sig.

– Budbranschen är under stor förändring och kunderna kräver hela tiden effektivare och vassare transportlösningar, säger Mons Helander, Marknadschef på 215.

– Jag bedömer det som att vi kommer att se nya förvärv, nya allianser i branschen och vi letar själva ständigt efter intressanta samarbeten och företagsköp att ansluta till vår 215-familj i Skåne, Göteborg och Stockholm.

215 verkar inom lätta och tunga transporter och erbjuder budtransport med bl a budbil och fasta budturer.
 


Läs mer