Ny terminal i Arendal

oktober 7, 2013 Fastigheter , Logistik , Transport

 I höst påbörjar transportören Dachser bygget av en ny terminal i Arendal Allé. Den nya terminalen planeras vara klar till halvårsskiftet 2014 och ger Dachser en yta om sammanlagt 2 600 kvadaratmeter.

Med över 20 000 anställda är Dacher en av världens ledande transportörer inom styckegods cargo.

– Vi är väldigt glada att vårt företag som är verksamt globalt väljer att satsa så här stort på Sverige och Skandinavien, kommenterar Mats Larsson, branch manager Dachser Göteborg.

– Det här är en förutsättning för vår fortsatta framgång som en tillförlitlig partner till våra kunder.

Den nya terminalen ligger med anslutning till E6 och E20 i ett av Sveriges hetaste och mest betydelsfulla logistikcenter, Göteborg. Den betjänar hela Skandinavien. När
den Västsvenska länken står klar blir området ett ännu mer intensivt centrum för logistik.

Dachsers nya terminal omfattar en 1 750 kvadratmeter stor omlastningshall med 15 portar samt 850 kvadratmeter kontorsyta. Byggnationen påbörjades i september 2013, och planeras stå färdig att ta i bruk sommaren 2014. Hela tomten i Arendal Allé omfattar 31 000 kvadratmeter. Det finns alltså gott om plats för ytterligare expansion.

– Vi fortsätter att fokusera på att expandera Dachsers rikstäckande logistik i Europa, och har satt höga normer för hur detta ska göras, säger Finn Pedersen VD Dachser Nordic i ett pressmeddelande.

– Med den nya terminalen i Göteborg finns det utrymme för oss att växa ytterligare i Sverige.

Dachser, har åtta kontor i skandinavien, och sysselsätter totalt 365 medarbetare. Bland kunderna i Skandanavien finns bland annat verktygs- och husgerådskoncerner representerade. Företaget strävar aktivt att växa inom byggvarusektorn.


Läs mer