Samarbetar om brevleveranser

november 12, 2012 Logistik , Transport

Bring Citymail och DHL har inlett ett samarbete om leveranser av stora brev. Systemet  skall vara igång i november, lagom till julhandeln.

Bring Citymail och DHL Freight har tillsammans tagit fram en lösning för levererera stora brev i Bring Citymails vanliga postflöde. Bring Citymail gör alltid ett försök att först dela ut de stora breven, men om de inte går ner i brevlådan och mottagaren inte är hemma så aviseras de för uthämtning på DHLs närmaste utlämningsställe. Det finns över 1 300 utlämningsställen, DHL Service Points, runt om i landet i affärer, kiosker och bensinstationer.

– Efterfrågan på att skicka stora brev ökar i takt med att e-handeln ökar. Att kunna leverera stora brev i vårt vanliga postflöde är en förutsättning för att vi ska ha ett bra erbjudande till våra kunder. Samarbetet med DHL ger oss en optimal hantering av de försändelser som vi inte kan dela ut direkt till brevlådan, kommenterar Patrik Östberg, vd på Bring Citymail.

Den nya tjänsten lanseras under november månad för att vara i full gång inför julhandeln.

Bring Citymail är den svenska postdelen av Bring som ägs av Posten Norge. I fjol omsatte koncernen 3 miljarder euro och har cirka 30 000 medarbetare.


Läs mer