Röda korset samordnar donationer av skyddmaterial till vården – med hjälp av Bring

april 3, 2020 Logistik , Transport
Röda korset samordnar donationer av skyddmaterial till vården – med hjälp av Bring

Röda Korset bistår Socialstyrelsen med donationer från företag – med hjälp av Bring. I enlighet med önskemål från Socialstyrelsen vänder sig nu Röda Korset till företag och privatpersoner med följande önskemål utifrån CE-standard: skyddsglasögon, ansiktsskärmar/visir, skyddsutrustning för mun och näsa, handskar, skyddsdräkter, plastförkläden, ambulansresurser, transport av avlidna. Här kan du anmäla donationer.

Idag vänder sig många företag till Socialstyrelsen med olika donationer och enligt ett nytt avtal tar myndigheten stöd av Svenska Röda Korset för att hantera dessa.

Till sin hjälp har organisationen en beredskapspartner i logistikföretaget Bring som kommer att hjälpa till med distributionen av donationerna.

I enlighet med önskemål från Socialstyrelsen vänder sig nu Röda Korset till företag och privatpersoner med följande önskemål utifrån CE-standard: skyddsglasögon, ansiktsskärmar/visir, skyddsutrustning för mun och näsa, handskar, skyddsdräkter, plastförkläden, ambulansresurser, transport av avlidna.

Röda Korset och Bring har redan inlett sitt samarbete. Detta när man förra veckan levererade en donation från Vattenfall till Socialstyrelsen bestående av 400 000 munskydd.

– Röda Korset är redo att bistå Socialstyrelsen i den allvarliga situation som råder. Som organisation är vi en kraft att räkna med och har lång erfarenhet av att agera i kris, såväl internationellt som i Sverige. Samtidigt är det avgörande att vi alla arbetar tillsammans: myndigheter, kommuner, företag och frivilliga, såväl organiserade som spontana, kommenterar Martin Ärnlöv, generalsekreterare för Svenska Röda Korset.

Bring – beredskapspartner år Röda Korset

– Vår samlade erfarenhet från till exempel skogsbränderna 2018 och flyktingsituationen 2015 kommer väl till pass också när det gäller att kanalisera stöd och engagemang från företag och privatpersoner. Vi är stolta över att ha ett företag som Bring som beredskapspartner, kommenterar Martin Ärnlöv, generalsekreterare för Svenska Röda Korset.

Bring är sedan 2018 en av Röda Korsets beredskapspartners. Med sina tusentals fordon på vägarna runt om i Sverige bidrar Bring både med välbehövliga resurser och erforderlig kunskap i logistik. Röda Korsets grupp av berdskapspartners består av företag som har avtalat att bistå organisationen med varor och tjänster i händelse av större krisinsatser. Bland annat bidrog Bring till Röda Korsets insats under skogsbränderna 2018, genom transport av sängar, första hjälpen-kit, mat och dryck till drabbade i bland annat Ljusdal och Sveg.

– Situationen vi befinner oss i berör alla delar av vårt samhälle. Därför är det otroligt viktigt att alla vi som kan, mobiliserar och kraftsamlar. Uppdraget för Svenska Röda Korset, där vi transporterar och lagerhåller nödvändigt krismateriel för Sverige, är inte bara samhällsviktigt, vi ser även ett väldigt starkt engagemang internt och en stolthet för att man får vara med och bidra, kommenterar Per Öhagen, koncerndirektör E-handel och logistik i Bring.