Hannovermässan 2020 ställs in

april 6, 2020 Ekonomi , IT/Teknik , Produktion
Hannovermässan 2020 ställs in

Förhandsvisningen inför Hannovermässan i februari blev det enda event som blev av 2020. Foto Deutsche Messe

Hannovermässan flyttades först från april till juli, men nu ställs hela industrimässan in på grund av den allt mer kritiska situationen med Covid-19-pandemin.

Reseförbud, förbud mot större folksamlingar och lokala regler i Hannover-regionen i Tyskland  omöjliggör genomförandet av mässan.

Givet den dynamiska utvecklingen kring Covid-19 och de omfattande restriktioner som införts både på samhället och ekonomin, kan Hannovermässan inte genomföras i år, kommenterar Jochen Köckler, styrelseordförande på Deutsche Messe, som arrangerar Hannovermässan.

– Våra utställare, partners och hela vårt team gjorde allt de kunde för att få det att hända, men nu måste vi acceptera att under 2020 går det inte.

Tills nästa Hannovermässa äger rum i april 2021 så  kommer affärer och informationsutbyte mellan mässans utställare och besökare få ske digitalt. Arrangörerna jobbar på att ta fram en digital plattform som ska lanseras inom kort. Det är första gången i Hannovermässans 73-åriga historia som eventet ställs in.