PostNord termokör vidare åt ICA

mars 2, 2016 Logistik , Transport

PostNords termoverksamhet samkör varor åt hela dagligvaruhandeln i norra Sverige. Det nya 3-åriga avtalet med ICA innebär att PostNord står för fjärrtransporter, butiksdistribution och returhantering för ICA i Norrbotten och Västerbotten.

Förutom butiksleveranser och regelbundna DR-utskick har PostNord en lång affärsrelation med ICA, som är en viktig franshisetagare i PostNords rikstäckande ombudsnät i Sverige.

– Att ICA ger oss fortsatt förtroende att förse deras butiker med kylda och torra varor är ett kvitto på att vi håller en hög kvalitet och är en lyhörd affärspartner. Vi ser en stor potential i att kunna utveckla samarbetet och bidra med än mer värde för ICA och deras butiker även söderut i Sverige, säger Jon Widell, chef för PostNords termoverksamhet.

PostNords termoverksamhet hanterar alla typer av dagligvaror. Det innefattar både kylda och frysta varor, torra varor, kolonialvaror och specialvaror. PostNord hanterar och levererar därmed allt som säljs i en butik – från livsmedel, drycker och läkemedel till mikrovågsugnar och badmintonracketar – vare sig det är till ICA eller någon annan aktör inom dagligvaror.

PostNords termoverksamhet har sitt ursprung i två tidigare bolag, som förvärvades av PostNord år 2013. Bolagets strategi är att växa inom segmentet dagligvaror framöver, och avtalet med ICA är en viktig pusselbit för att lyckas med detta.

 


Läs mer