Posten Norge köper danskt

april 16, 2013 Logistik , Transport

Posten Norge köper 34 procent av aktierna i Danske Fragtmænd AS, och stärker därmed sin ställning i Danmark. På sikt har bolaget för avsikt att köpa hela företaget.

Posten Norge och Danske Fragtmænd har slutit ett avtal om att samarbeta inom ett antal områden fram till 2015. Över tid är det Posten Norges avsikt att förvärva återstående aktier i Danske Fragtmænd.

Danske Fragtmænd är ett av Danmarks ledande logistikföretag. De omsatte drygt 2 miljarder danska kronor 2012 och erbjuder företagstjänster inom gods- och pakettransporter, lager och expressgods.

Posten Norge är verksamma på den danska marknaden sedan tio år. Köpet är en del av koncernens offensiva strategi om att ta en ledande position på den nordiska logistikmarknaden där de verkar under varumärket Bring.

– Vår ambition är att bli en betydande logistikleverantör också i Danmark. Danske Fragtmænd passar väl in i vår nordiska strategi, kommenterar Dag Mejdell, konsernchef för Posten Norge.

Under 2012 förvärvade Bring svenska Ekdahls åkeri för att, på samma sätt, komplettera verksamheten i Sverige.

Kompetterar varandra
Den nordiska logistikmarknaden utvecklas alltmer mot att vara en marknad. Redan idag kommer nära 30 procent av Norska Posten-koncernens intäkter från verksamheter utanför Norge. Bring vill stärka sin position ytterligare i Danmark, för att kunna möta den ökade efterfrågan på logistiklösningar i och mellan de nordiska länderna.
– Danske Fragtmænd och Bring kompletterar varandra på ett bra sätt. Vi är stora i Norden, och Danske Fragtmænd har en stark position i Danmark. Därmed får våra kunder ett attraktivt nordiskt erbjudande hos Bring, säger Dag Mejdell vidare.


Läs mer