Plan fyller 50 år – Intelligent Logistik gratulerar

april 16, 2013 Logistik

Logistiknätverket Plan firar sitt 50-årsjubileum på årets Plan-konferens som hålls på Munchenbryggeriet i Stockholm den 15-16 april. har flera år samlat upp emot 700 deltagare.

Plankonferensen som hålls i april är traditionellt årets höjdpunkt.

– Plan startades på en planeringskonferens på Saab i Linköping 1963 under namnet Sveriges Planeringsförening. Tidigare kallades konferensen helt enkelt för vårkonferensen, den brukar vara ett tydligt vårtecken, säger nyvalda ordföranden Patrik Färdow vid sitt anförande på Plan-konferensens första dag.

Under de senaste tio åren har medlemsantalet pendlat mellan 2000 och 3000 medlemmar med tyngdpunkt på logistiker och logistikansvariga i den tillverkande industrin.

Från 50 till 100 är årets slogan:

– Det handler inte om att vi ska hålla på i 50 år till utan att vi ska bli bättre på det vi gör. Gå från 50 % till 100 %.

För att bli bättre planerar Plan nu ett antal åtgärder, berättar Patrik Färdow.

– Vi ska förbättra internkommunikationen – och göra en medlemsmatrikel som vi hade förut – men nu digitalt – så att alla kan kontakta varandra och få och ge tips.

– Vi ska satsa på extern kommunikation, delta mer på den offentliga arenan och synas mer i debatten – märkas mer och bygga nya nätverk.

– Plan har från början varit ett nätverk men nu ska vi utvidga – bli fler.

Dessutom ska man starta ett nytt mentorsprogram för att hjälpa nyutexaminerade logistiker på sina första jobb.

Läs mer om mentorsprogrammet här.

Av Lena Sonne


Läs mer