Nu kan lastbilsgodset ta tåget till Katrineholm

september 30, 2013 Logistik , Logistiklägen , Transport

Idag, måndagen den 30 september, blir Katrineholm en del i Green Cargos intermodala nätverk, som tar lastbilstrailers, containers och vagnar med tåg mellan 36 orter i Sverige.

Katrineholms moderna kombiterminal får med Green Cargos tåg även koppling till den europeiska kontinenten och Norge.

Green Cargos intermodala transporter har trotsat den tunga konjunkturen och ökat i omfattning Som ett led i att möta den starka intermodala utvecklingen, så kommer Green Cargo att börja trafikera Katrineholms kombiterminal.

– Katrineholm har en modern kombiterminal där lastbilstrailers och containers kan lyftas av och på tågen. Vi ser stora möjligheter med att kunna erbjuda konkurrenskraftiga och miljöanpassade transportlösningar till och från Katrineholm, säger Mats Hanson, marknadsdirektör på Green Cargo.

Från starten kommer Green Cargo att trafikera Katrineholms kombiterminal måndag, onsdag och fredag, men vid ökad efterfrågan kan Green Cargo öka trafikeringen. Tågen med lastbilsgods till och från Katrineholm kan även ta med öppna och täckta godsvagnar.

– Vi är mycket positiva till Green Cargos val att koppla ihop Katrineholm med deras väl utbyggda intermodala nätverk. Med Green Cargos nätverk och vår toppmoderna terminal erbjuder vi kunderna en gedigen logistiklösning, säger Anders Thörnström, styrelseordförande i Katrineholm Rail Point AB och tillägger:

– Detta kommer att ge oss ännu större möjlighet att utveckla Katrineholms Logistikcentrum till en komplett Logistikpark för Mälardalen.

In- och utlämningstider i Katrineholm kombiterminal: Måndag, Onsdag och Fredag.  Första utlämning, ankommande 11.45.  Sista inlämning, avgående 12.50.


Läs mer