DHL Express höjer transportpriserna från årsskiftet

september 30, 2013 Ekonomi , Transport

DHL Express meddelar en generell prisjustering från och med den 1 januari 2014 för företagets expresstransporttjänster. I Sverige kommer den generella prisjusteringenatt vara 2,9 %.

Den generella prisjusteringen gäller inom hela Europa och träder i kraft 1 januari 2014.
– Vår årliga prisjustering är först och främst till för att säkerställa ett konkurrenskraftigt och hållbart priserbjudande för våra kunder, säger Ken Allen, global vd, DHL Express i ett pressmeddelande.
– Genom denna process kan vi behålla en konkurrensmässig kostnadsnivå och samtidigt investera i kvaliteten av vårt nätverk. Under 2013 ökade vi till exempel kapaciteten i vårt flygnätverk i alla regioner, invigde vårt utökade amerikanska nav samt fortsatte att investera i vår certifierad internationell specialistutbildnings- och utvecklingsprogram för alla anställda. Dessa investeringar är gynnsamma för alla kunder runt om i världen.

DHL Express justerar sina priser årligen, med hänsyn till inflation och andra ökade
kostnader i de 220 länder och territorier där företaget är verksam. Prisjusteringen kommer att variera från land till land, beroende på lokala förhållanden och berör alla kunder med standardavtal.


Läs mer