Kundstorm mot Postnord efter nya Kina-avgiften

april 16, 2018 Logistik
Kundstorm mot Postnord efter nya Kina-avgiften

Kritiken mot Postnord har vuxit till orkanstyrka. Foto: PostNord

Kundkritiken mot PostNord har varit hård länge, men efter införandet av avgift för moms och hantering av Kina-försändelser tycks frustrationen inte ha några gränser. 

Kritikstormen mot Postnord från slutkonsumenterna tycks ha nått orkanstyrka. På företagets Facebooksida väller kommentarerna in och på Trustpilot är snittbetyget för den problemtyngda postjätten nere på 0.4 av 10 möjliga poäng, och många kunder vittnar om att paketleveranserna dröjer i veckor trots att avgiften förskottsbetalats på uppmaning av PostNord. 

Eftersom många produkter som köps direkt från Kina, t ex genom shoppingappen Wish,  har ett lågt inköpsvärde, tycker kunderna att grundavgiften på 75 kronor för moms/hantering är orimligt hög.

Att införandet skulle innebära utmaningar för bolaget var inte svårt att räkna ut. Ett annat problem  är hur Postnord ska hantera alla de paket som kunderna nu inte vill hämta ut på grund av avgiften.

Exempel på kundernas kommentarer (från Trustpilot):

“Flera mail, telefonsamtal….nya inbetalningaavier om moms från postnord, varför får jag inte paket som jag momsinbetalt för snart 2 månader sedan?!!
Detta är stöld!!! hur förklarar man för sina barn att att trots att vi först betalt varan och sedan moms kommer ändå inga varor…”

“Dom hittar på avgifter som dom förväntar sig att man betalar även fast frakten betalats i förskott. Blir hänvisad genom deras hemsida att ringa kundtjänst, ringer kundtjänst sitter 1 timme i telefonkö och får svaret att vi kan inte hjälpa dig här du får ringa en annan dag.
Oseriöst företag som endast överlever tack vare monopol.”


Läs mer