Förvaringstjänst – ny satsning för Castellum

april 16, 2018 Fastigheter , IT/Teknik
Förvaringstjänst – ny satsning för Castellum

Foto: Castellum.

För knappt ett år sedan startade Castellum ett innovationslabb med syfte att gå i spetsen för en digitalisering av fastighetsbranschen. Nu blir pilotprojektet och förvaringslösningen Beambox ett helägt dotterbolag till Castellum.

– Med Beambox stärker vi ytterligare vår position som ett innovativt och hållbart fastighetsbolag, kommenterar Henrik Saxborn, Castellums koncernchef.

– Med Beambox kan vi erbjuda en hållbar och konkurrenskraftig förvaringslösning som riktar sig mot konsument. Samtidigt utnyttjar vi överkapacitet i tillfälligt vakanta lokaler och har samma ambition när det gäller transportledet. Det är win-win för alla inklusive miljön,

Beambox är en helt ny förvaringslösning med on demand-service som hjälper människor att lösa förvaring av saker på ett enkelt sätt utan krav på biltransporter till avlägsna förråd.

Beambox hämtar vid dörren, fotar, lagrar och lämnar tillbaka konsumenters saker när de behöver dem. Tjänsten tillhandahålls via en webb-tjänst och är ett resultat av arbetet i Castellums innovationslabb Next20, en test-arena för digital transformation och innovation.

Under årets första månader har fokus varit att göra Beambox till en fungerande verksamhet som ett helägt dotterbolag till Castellum.

I samband med bolagiseringen anställer Beambox tre personer, varav en av dem är Lars Runius, ansvarig för operations som har mångårig erfarenhet från drift och logistik och senast kommer senast från ICA där han ansvarade för effektivitet och processutveckling.

 


Läs mer