Kihlström blir Green Cargos nye vd

februari 14, 2013 Logistik , Transport
Kihlström blir Green Cargos nye vd

Jan Kilström blir vd för Green Cargo i maj. Foto: Bring.

Jan Kilström lämnar posten som vd för Bring Frigo för att ta över rodret i Green Gargo. Tillträde väntas bli i mitten av maj. Tills dess är Green Cargos Mats Hanson tillförordnad vd.

Green Cargos styrelse utsåg idag Jan Kilström till blivande vd. Han kommer närmast från logistikföretaget Bring Frigo där han varit vd sedan 2010. Jan Kilström har tidigare haft ledande roller inom lastbilstillverkaren Scania både i Sverige och internationellt, samt varit vd för logistikföretaget Nils Hanssons Åkeri.

– Vi är mycket glada över att Jan Kilström kommer att leda Green Cargo vidare. Med hans framgångsrika bakgrund inom både industrin och transportbranschen är han rätt person för Green Cargo, kommenerar Lennart Pihl, ordförande i Green Cargos styrelse i ett pressmeddelande.

Green Cargo har de senaste åren lagt om sin strategi med fokus på godsjärnvägen, och gjort stora avyttringar inom bl a terminaldrift och tredjepartslogistik.

– Med genomförda avyttringar och förstärkt kapitalbas är Green Cargo nu i en fas av investeringar och utveckling av verksamheten som Sveriges ledande godstågoperatör, kommenterar Lennart Pihl.

– Jag känner transportbranschen och jag ser verkligen Green Cargos styrkor och utvecklingsmöjligheter. Det ska bli mycket spännande och stimulerande att tillsammans med Green Cargos övriga ledning få vara med och driva utvecklingen framåt i nära samverkan med medarbetare och våra kunder i näringslivet, kommenterar Jan Kilström det nya jobbet.

Jan Kilström beräknas tillträda tjänsten som vd i mitten av maj 2013. Fram till dess är Green Cargos marknadsdirektör Mats Hanson tillförordnad tjänsten. Mats Hansson tillträder formellt posten imorgon, den 15 februari, då nuvarande vd Mikael Stöhr lämnar företaget för att ta över posten som vd och koncernchef i Coor Service Management.

Hilda Hultén


Läs mer