Nibe flyttar logistiken

februari 15, 2013 Fastigheter , Logistik , Produktion

Nibe i Markaryd flyttar all sin logistikverksamhet till Skånes Fagerhult och planerar utbyggnader av den nyförvärvade lagerbyggnaden på sammanlagt 50 procent eller 10 000 kvm, rapporterar hd.se.

Under förra året förvärvade Nibe den lagerbyggnad man tidigare hyrt av fritidsmöbeltillverkaren Harbo som ligger en bit söder om Skånes Fagerhult utmed gamla E4. Nu planeras en utbyggnad för att på sikt flytta över lagret av braskaminer i Traryd till lokalerna. Målet är att skapa ett gemensamt logistikcentrum för sina affärsområden – Nibe energy system och Nibe stoves.

Utbyggnaden planeras i tre etapper, varav den första på 3 500 kvadratmeter planeras i år, förutsatt att tillståndsprocessen flyter på. I ett förhandsbesked har Örkelljunga kommun inga invändningar mot planerna.

– Nibe måste givetvis ha alla andra tillstånd klara först, men vi ser inga konstigheter i detta. Företaget är ju redan etablerat med lager på platsen, säger Martin Gustafsson (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden till hd.se.

På sikt planeras ytterligare två etapper. Med en sammanlagd tillbyggnad på 10 000 kvadratmeter blir Nibes logistikcentrum 30 000 kvm stort. Men för att få plats med ytterligare etapper behöver företaget köpa till mark som de idag arrenderar av en privatperson.

Nibe tillverkar och säljer villavärmeprodukter och är störst i Europa inom huvudområdet värmepumpar. Företaget har 900 anställda i Markaryd. Omsättningen totalt är 2,5 miljarder kronor, varav en miljard för braskaminer av märket Contura.

Hilda Hultén


Läs mer