Intercontainer nystartar godståg Sundsvall-Göteborg

januari 4, 2012 Logistik , Transport
Intercontainer nystartar godståg Sundsvall-Göteborg

Intercontainer tar upp godstrafiken mellan Göteborg och Sundsvalls kombiterminal med ett tåg per dag. Foto Jernhusen

En stor del av godstrafiken på järnväg från Sundsvall återupptas nu efter nedlagda Cargonet. Den 3/1 kom det första tåget till Sundsvall och på eftermiddagen gick det tillbaka till Göteborg.

– Det känns bra, hoppas att alla industrier nu stöttar detta, säger Roland Kihlström inköpschef på Akzo Nobel i Sundsvall.
Intercontainer tar över godstrafiken till Göteborg. De skickar omkring 50 containrar med gods i veckan mellan Sundsvall och Gävle/Göteborg. Tidigare hade Cargonet två tåg per dag till och från Sundsvall och Green Cargo ett. Men den 10 december lade Cargonet ned verksamheten och mycket gods fick flyttas över på lastbil.

– Vi har visserligen kunna använda ledig kapacitet på Green Cargos tåg, men det har inneburit en hel del bekymmer. Dels har det tagit längre tid och ibland har vi inte fått plats med allt gods, vilket gjort att vi fått planera om och i bland också skicka godset med lastbil för att hinna få fram det. Dels har det också blivit dyrare, berättar Roland Kihlström.

Men nu startar företaget Intercontainer trafik på sträckan Sundsvall-Göteborg.

– Vi kommer att köra ett direkttåg med 33 trailervagnar fem dagar i veckan. Det är en lösning som vi jobbat fram tillsammans med de stora transportföretagen, säger Peter Gustavsson, vd för Intercontainer till Sundsvalls Tidning.