Intelligent Logistik nummer 5 2019 – ute nu!

september 13, 2019 LOGISTIK

Idag släpps nya numret av Intelligent Logistik – du kan läsa den som bilaga till Dagens industri, eller här på webben. I detta nummer dyker vi ner i ämnen som vilka risker som finns med dagens svenska logistiksystem, i en allt mer osäker och farofylld omvärld.

Vi skriver även om den svenska utvecklingen av elvägar som sker i Trafikverkets regi – Sverige är faktiskt främst i världen när det gäller att testa elvägstekniker, och resultaten så här långt ser mycket lovande ut. En elektrifiering av de stora godsstråket, kanske kan lösa problemet med vägsektorns utsläpp?

Vi tar även tempen på den glödheta logistikmarknaden – där det senaste året sett affärer i fyramijarderklassen, och där spekulationsbyggena slår nya rekord.

I Jönköping är det hög konkurrens om jobben – och vi har besökt Aditro Logistics, som “hottat upp” lagerjobbet med hjälp av gamification – helt enkelt gjort jobbet roligare med lite datorspelselement.

Sundsvall har äntligen efter många års väntan fått grönt ljus för sin logistikpark – något sent med tanke på att kapacitetstaket både är nått både i kombiterminal och hamn.

Helsingborg – som klättrade som logistikläge 2019 – arbetar för att frigöra mer mark för logistik, med målsättningen att ha 400 000 kvm till försäljning 2021.

Läs om detta och mycket mer i Intelligent Logistik nummer 6 – ute nu!

 


Läs mer