Intelligent Logistik nummer 5 2019 – ute nu!

september 13, 2019 Logistik

Idag släpps nya numret av Intelligent Logistik – du kan läsa den som bilaga till Dagens industri, eller här på webben. I detta nummer dyker vi ner i ämnen som vilka risker som finns med dagens svenska logistiksystem, i en allt mer osäker och farofylld omvärld.

Vi skriver även om den svenska utvecklingen av elvägar som sker i Trafikverkets regi – Sverige är faktiskt främst i världen när det gäller att testa elvägstekniker, och resultaten så här långt ser mycket lovande ut.

Vi tar även tempen på den glödheta logistikmarknaden – där det senaste året sett affärer i fyramijarderklassen, och där spekulationsbyggena slår nya rekord.

I Jönköping är det hög konkurrens om jobben – och vi har besökt Aditro Logistics, som “hottat upp” lagerjobbet med hjälp av gamification – helt enkelt gjort jobbet roligare med lite datorspelselement.

Sundsvall har äntligen efter många års väntan fått grönt ljus för sin logistikpark – något sent med tanke på att kapacitetstaket både är nått både i kombiterminal och hamn.

Helsingborg – som klättrade som logistikläge 2019 – arbetar för att frigöra mer mark för logistik, med målsättningen att ha 400 000 kvm till försäljning 2021.

Läs om detta och mycket mer i Intelligent Logistik nummer 5– ute nu!