Bockasjö och Kilenkrysset bygger 18 000 kvm i Rosersberg

september 16, 2019 Fastigheter , Logistiklägen
Bockasjö och Kilenkrysset bygger 18 000 kvm i Rosersberg

Längst fram, från vänster Jan Persson, Joakim Hedin
Bakre raden från vänster Ove Nilsson, Anders Solberg – Kilenkrysset samt Linda Persson, Adam Ekdahl – Bockasjö. Foto Bockasjö.

Fastighetsutvecklingsbolagen Bockasjö AB och Kilenkrysset AB har bildat ett gemensamt ägt bolag som kommer att uppföra en logistikfastighet i Rosersberg, där Kilenkrysset äger mark, på 18 000 kvm.  Bolaget ägs till lika delar av Bockasjö och Kilenkrysset.

Fastigheten kommer att uppföras i Rosersberg invid den existerande kombiterminalen, har en uthyrningsbar yta om 18 000 kvadratmeter och uppförs enligt GreenBuilding-standard. Den kommer att vara inflyttningsklar hösten 2020.

– Vi gläds åt samarbetet med Kilenkrysset säger Joakim Hedin. Jan Persson är en legendar i branschen och har varit förutseende att förvärva stora markområden på strategiskt placerade orter i Stockholm, Mälardalen och Skåne. Vår styrka är att hitta hyresgäster och bygga bra fastigheter på ett effektivt sätt. Tillsammans är vi en mycket bra kombination, kommenterar Joakim Hedin, vd för Bockasjö AB.
Kilenkrysset äger 7 miljoner kvadratmeter på strategiska orter i Mälardalen och Staffanstorp och har ett betydande bestånd av fastigheter i Stockholmsområdet, Mälardalen och Skåne.
Bockasjö är en fastighetsutvecklare inom logistikområdet med ett betydande bestånd av logistikfastigheter belägna i Göteborg och Västra Sverige.
–  Vi har följt Bockasjö under många år och imponerats över deras skicklighet att få till affärer. De har tagit en betydande del av marknaden och de logistikfastigheter som uppförts, under lång tid. Vi befinner oss i en växande marknad med stor efterfrågan på nya ytor, mycket framdrivet av den växande e-handeln. Det här samarbetet är en vinn -vinn-situation, kommenterar Jan Persson, vd och ägare till Kilenkryssetkoncernen.