Hestra-Handsken får modehandelns logistikpris

december 5, 2019 Logistik

Dan Crewe, DHL Express, Victoria Jansson, Hestra-Handsken och Patrik Andreasson, Tullkompetens AB. Foto DHL.

Modegalan Habit delar varje år ut ett särskilt pris för “Årets logistiklösning”. I år vanns detta pris av familjeföretaget Hestra och Hestra-Handsken, som med produktions- och leveranskedja i egen regi “framgångsrikt lyckats kombinera egna och externa säljkanaler och levererat en lång tillväxtkurva med bibehållen lönsamhet.”

För andra året i rad var DHL stolt sponsor till priset.  Motiveringen löd: “Vinnaren av Årets Logistiklösning har genom att fokusera på sina kärnvärden haft en lång tillväxtkurva med bibehållen lönsamhet. Kvalitet och långsiktighet har säkerställts genom ett hantverk med anor och via både ISO och AEO. Med både produktions- och leveranskedja i egen regi på 35 marknader har vinnaren lyckats kombinera egna och externa säljkanaler på ett framgångsrikt sätt.”

Priset delades ut på Habit Modegalan 2019, den 3 december på Grand Hôtel i Stockholm.

Modebranschtidningen Habit arrangerade, för trettonde året i rad, Habit Modegalan, en tävling där företag inom modebranschen hyllas inom olika kategorier. Juryn som har utsett vinnaren i denna kategori har bestått av fem branschexperter där en av deltagarna var Dan Crewe, e-Commerce Manager på DHL Express, som fanns på plats för att dela ut det prestigefyllda priset under galan.

– Det är med stor glädje att jag, som representerar alla DHL-affärsenheter, fick dela ut priset för Årets Logistiklösning, säger Dan Crewe. Vi har fått in många fantastiska tävlingsbidrag och det är inspirerande att det finns så många framgångsrika svenska modeföretag som växer starkt både inrikes och internationellt. Till slut enades vi i juryn om att Hestra-Handsken vinner Årets Logistiklösning då de har en långsiktig helhetstänk när det gäller logistik vilket är en bidragande faktor till deras framgång.