Cervera flyttar till Aditros robotlager i Arlandastad

december 5, 2019 Logistik , Logistiklägen
Cervera flyttar till Aditros robotlager i Arlandastad

Cervera flyttar till Aditro Logistics automationslager i Arlandastad. Foto Aditro Logistics.

Cervera, med 75 fysiska butiker och en växande e-handel,  flyttar sitt centrallager till Aditro Logistics, nya, automatiserade  e-handelscenter i Arlandastad. – Vår e-handel växer kraftigt och vi kommer nu tillsammans med vår partner Aditro Logistics att optimera och framtidssäkra vår logistik för att möta och överträffa våra kunders förväntan, kommenterar Peter Rimbäck vd Cervera.

Cervera  har tidigare haft sitt lager hos Aditro Logistics  i Jönköping. Aditro Logistics påbörjade bygget av ett nytt helautomatiserat automationslager i Arlandastad i juli 2018, för att kunna erbjuda nya och befintliga kunder kortare ledtider till Stockholmsmarknaden.

– Vi har under senare tid sett ökad efterfrågan från kunder på etableringar i Stockholmsområdet. De ständigt ökade ledtidskraven på e-handeln är den stora drivaren och detta har varit grunden för vårt beslut för en Arlanda-enhet. I och med denna etablering kommer vi ha runt 90 000kvm lageryta i den väldigt strategiska och snabbväxande regionen, kommenterade Mikael Törnqvist, affärsutvecklingschef på Aditro, investeringen

Genom flytten från Jönköping till det nya e-handelsfokuserade logistikcentret i Arlandastad  minskar Cervera dessutom sin distributionsrelaterade klimatpåverkan med uppemot 30%. Det nya lagret kommer även att ha stöd för automation, vilket förväntas effektivisera Cerveras logistik väsentligt

– Vi är övertygade om att en effektiv logistiklösning är avgörande både för att kunna erbjuda våra kunder ett ännu bättre kunderbjudande inom vår e-handel och säkerställa en tillfredsställande varupåfyllnad av våra butiker. Det handlar om såväl kostnadseffektivitet som ökade hållbarhetsmål, kommenterar Peter Rimbäck.

I Jönköping fyller Aditro Logistics på med nya volymer tillhörande franska vitvarutillverkaren Groupe SEB med flertalet välkända varumärken så som OBH Nordica, Tefal, EMSA, WMF och Krups.

Bolaget har sedan 2011 varit en 4PL-kund, där Aditro Logistics varit ansvarig för den nordiska distributionen, men väljer nu att utvidga sitt samarbete då Aditro Logistics nu blir en fullständig outsourcingpartner. Logistiken kommer under april 2020 flyttas från nuvarande leverantör till Aditro Logistics lager i Jönköping

– Uppdraget är strategiskt viktigt för oss och vi kommer under april flytta in ca 20 000 pallar i vår ena enhet i Jönköping, kommenterar Johannes Gussander.

– Vi är glada att utöka vårt samarbete med Aditro Logistics. Jönköping känns helt rätt geografiskt för vår distribution i Norden och deras breda kompetens inom logistik och transport kommer hjälpa oss framåt i vår utveckling och expansion, kommenterar Martin Reinebrant, Operations Manager på Groupe SEB.