Logistic Contractor får ny vd

december 5, 2019 Arbetsmarknad
Logistic Contractor får ny vd

Benn Karlberg, ny vd Logistic Contractor. Foto LC.

Logistic Contractor får ny vd. Benn Karlberg, som arbetat som CFO och vice vd i fem år i företaget går in i den rollen när nuvarande vd Anders Bothén lämnar LC efter nästan tolv år.
– Ett ledarbyte är ett naturligt steg i den fas som Logistic Contractor befinner sig i just nu. Företaget har haft en oerhört positiv utveckling under många år. Men med en stadig omsättning på över en miljard kronor sedan flera år tillbaka och med 50 medarbetare i bolaget ser vi nu behov av en annan typ av ledarskap, där större fokus läggs på strategisk organisationsutveckling. Där kommer Benns kunskap och erfarenheter att passa oerhört bra, säger Jörgen Andersson, koncernchef för Wästbygg Gruppen där Logistic Contractor ingår, i ett pressmeddelande.

Ytterligare förändringar görs samtidigt i bolagets ledning. Mångårige byggchefen Anders Nilsson utses till vice vd och affärsutvecklare Fredrik Jagersjö blir affärsutvecklingschef.
– Anders Nilsson får ett tydligare ansvar för de projekt som är igång och Fredrik Jagersjös roll blir att på ett övergripande plan säkerställa framtida affärer tillsammans med övriga affärsutvecklare. Benn Karlberg kan därmed fokusera på att leda företaget. Att vi har kunnat tillsätta de här tre tjänsterna internt visar vilket oerhört starkt lag som finns inom Logistic Contractor. Marknaden för logistik- och industribyggnader visar inga tecken på avmattning och jag är övertygad om att den här förändringen skapar möjlighet för fortsatt stark tillväxt för LC, avslutar Jörgen Andersson.