Göteborgs hamn ökar kombitrafiken på Norge

februari 19, 2014 Logistik , Transport

Nu har godspendeln mellan Göteborg och Oslo utökats till att gå fyra gånger i veckan. Det är Green Cargo, norska Cargonet och Maerskägda APM Terminals som ligger bakom utökningen av kombitrafiken.

Godspendeln går med containrar och trailers från APM Terminals containerterminal i Göteborg, via Göteborgs kombiterminal till den stora kombiterminalen i Alnabru i Oslo och tillbaka igen. Tidigare gick det en godspendel till Oslo från Göteborg bara en gång i veckan.

Utökningen innebär bland annat att den hårt trafikerade E6:an mellan de båda städerna kan avlastas från lastbilstrafik. Göteborg har dessutom blivit en viktigare transportknutpunkt för norska Cargonet och den nya förbindelsen innebär att företaget får ett samlat nätverk för Sverige och Norge.

För APM Terminals är utökningen av trafiken till Oslo ett led i företagets stategiska och långsiktiga satsningar att öka volymerna till och från Norge.

Green Cargo, som står för driften, pekar på de attraktiva tiderna för inlämning och utlämning. En trailer eller container som lämnas in i Göteborg kl 18.00 måndag till onsdag kan lämnas ut i Oslo redan kl 8.00 nästa dag.


Läs mer