Frode Laursen rekryterar i Åstorp

februari 1, 2013 Logistik
Frode Laursen rekryterar i Åstorp

Frode Laursens “lagerhotell” i Åstorp växer. Foto Frode Laursen

Frode Laursen kommer att behöva rekrytera minst 30 personer vid sitt jättelager Åstorp nordöst om Helsingborg. Detta sedan bolaget vunnit Norden-distributionen för tyska Beiersdorf.

Det verkar gå bra för Frode Laursens TPL-verksamhet i Åstorp. Så sent som i november 2012 blev den senaste etappen i utbyggnaden av lagret klart, som nu mäter ca 65 000 kvm. Utbyggnaden innebar nyanställningar på 10-15 personer.

– Vi upplever en stor efterfrågan på våra tjänster, speciellt i Sverige. Fördelen är att vi har ett samlat lager här och kör transporter härifrån även till Norge, sade direktör Anders Balle till hd.se när utbyggnaden offentliggjordes i September 2012.

Rekryterar 30 personer

Nu uppger företaget att de behöver nyanställa ytterligare minst ett 30-tal medarbetare i Åstorp sedan bolaget vunnit kontraktet om lager och distribution i Norden för Tyska kosmetiktillverkaren Beiersdorf GMBH, som bland annat ligger bakom varumärket Nivea. Förutom in- och utlagring och varuplock blir s k display-tillverkning en väsentlig del i uppdraget.
– Beiersdorf är ett stort och välkänt företag och vi är stolta över uppdraget. Jag är också glad att kunna bidra till att skapa nya arbetstillfällen i Åstorp, kommenterar Jørgen Balle, Frode Laursens försäljningsdirektör i ett pressmeddelande.

Ytterligare expansionsplaner

Enligt pressmeddelandet kommer kontraktet att säkerställa att lagerhotellet blir fullt när den nya utbyggnaden blir klar den 1 juni i år. Planer finns också på ytterligarei utvidgning av lagerkapaciteten i Åstorp.

Konceptet med “lagerhotell” går ut på att transporter går direkt från olika fabriker i Europa till lagret i Åstorp. Där plockas varor från olika leverantörer samman på en pall som sedan körs till butik. Eftersom varorna samdistribueras till butik kan bolaget fylla en lastbil med varor från olika kunder, en logistiskt smart lösning.

Frode Laursen är danskägt och bildades för drygt 60 år sedan i danska Vitten och har sedan 2006 två anläggningar i Sverige. Lagret vid det svenska huvudkontoret i Åstorp är ungefär dubbelt så stort som lagret i Angered.

Hilda Hultén
 


Läs mer