Hårvårdskontrakt för PostNord

PostNord Logistics har vunnit ett kontrakt för Henkel Norden om lager och distribution av varumärket Schwarzkopfs professionella hårvårdsprodukter för den svenska marknaden från TPL-lagret i Helsingborg.

I början av året flyttade Henkel Norden AB lagret för sitt varumärke Schwarzkopf, professionella hårvårdsprodukter för den svenska marknaden från Hardford Production i Linköping till PostNord Logistics nya lager Helsingborg.
– Vi flyttade främst av affärsmässiga skäl, som ekonomi, kvalitet och pris, berättar Jonas Janland, logistiker på Henkel Norden till Intelligent Logistik.
Flytten gällde de professionella produktutbudet.
– Det geografiska läget har inte så stor betydelse för oss. Så länge vi kan hålla våra ledtider spelar det ingen roll på vilken ort lagret ligger. Vi håller fortfarande ledtiderna från Helsingborg, säger Jonas Janland.

PostNords verksamhet i Helsingborg är specialiserad på dagligvaror och e-handelslösningar.
– Uppdraget för Henkel innebär att vi stärker oss ytterligare inom konsument-varusektorn, kommenterar Håkan Lindberg, Area Manager på PostNord Logistics TPL.
Helsingborgslagret var tidigare en del av Green Cargo Logistics som köptes av PostNord-koncernen år 2012. Verksamheten som fått det officiella namnet PostNord Logistics TPL omsätter ca 1,2 miljarder SEK och har idag en sammanlagd lageryta på ca 320 000 kvm i Stockholm, Norrköping, Göteborg, Helsingborg och Köpenhamn.

Hilda Hultén