Fransk frysmat till Sverige

februari 7, 2013 Logistik , Produktion , Transport

Bring Frigo har vunnit kontraktet med den Franska livsmedelskedjan Picard, som smäller upp sina första två butiker i Sverige i februari. Picard är specialiserade på frysmat och tror på den kalla svenska marknaden.

Livsmedelskedjan Picards affärsidé är att endast sälja fryst kvalitetsmat. Konceptet är en framgång i hemlandet där kedjan har ca 900 butiker och en marknadsandel på drygt 20 procent inom frysta dagligvaror.
För ett par år sedan började Picard påbörjades en utlandssatsning, bl a i Italien, belgien och Spanien och nu har turen kommit till Sverige som får sina två första Picard-butiker i Stockholm under februari 2013.
Och förhoppningarna på den svenska marknaden är stora. Enligt picards vd Pierre Pauze köper svenska konsumenter 2,5 gånger mer frysvaror per person än de franska.
– Vi räknar med att försäljningen per butik blir högre och tror på en omsättning på två miljoner euro, 18 miljoner kronor, per butik, sade Pierre Pauze i en intervju med Ekot i höstas.
Målet är att ha femtio butiker i Sverige inom fem år.

Logistikkontrakt med Bring
Picard meddelar nu att de ingått ett treårigt samarbetsavtal med norskägda Bring, vars dotterbolag Bring Frigo är specialiserat på tempererad logistik. Avtalet gäller både lagerhållning och transporter för Picards svenska verksamhet. Bl a ingår transport av varor från Picards lager i parisförorten Trappes till Brings fryslager i
Stockholm. Därefter lagerhanteras och distribueras Picards sortiment,
som består av drygt 700 olika artiklar, ut till de svenska butikerna.
– Det är oerhört spännande att få vara med om Picards etablering i Sverige. Vi är naturligtvis stolta över att de valt att ge oss förtroendet att ansvara för logistiken, kommenterar Jan Kilström, vd på Bring Frigo i ett pressmeddelande.

Hilda Hultén


Läs mer