Ystad utökar polentrafiken

februari 6, 2013 Logistik , Transport

Den 5 januari satte Polferries in ytterligare ett fartyg i polentrafiken från Ystad hamn. Det finns nu sex dagliga förbindelser mellan Ystad och Świnoujście.

Polferries, som under många år bedrivit färjetrafik mellan Ystad och Świnoujście, utökar nu sin trafik med ytterligare ett fartyg. Det är RoPax fartyget m/s Baltivia som tidigare trafikerat rederiets linje Nynäshamn-Gdansk som nu kommer att anlöpa Ystad Hamn kvällstid. Fartyget ankommer Ystad klockan 19.00 och avgår klockan 21.30.

– Vi är naturligtvis mycket glada för Polferries satsning, kommenterar Ystads hamns vd Björn Boström.

Ystads färjetrafik till polen startade på 1970-talet och under årens lopp har volymerna ökat. Under 2012 hade hamnen följande marknadsandelar på färjetrafik till Polen: passagerare 44%, personbilar 58%, bussar 43% och lastfordon 43%.

Satsningen med ytterligare ett fartyg kommer efter en tid då marknaden, trots krisår och lågkonjunktur, fortsatt att öka och det ofta är brist på ledig kapacitet på färjorna från Ystad.
– Vi är övertygade om att denna satsning kommer helt rätt i tiden och vi önskar Polferries lycka till med den kommande utvecklingen, säger Björn Boström.


Läs mer